İran savunma bakanı: Düşman’ın amacı, İran’ın etkinliğini sınırlandırmaktır

  • 20 Aralık 2017
  • 1.063 kez görüntülendi.
İran savunma bakanı: Düşman’ın amacı, İran’ın etkinliğini sınırlandırmaktır

İran İslam Cumhuriyeti Savunma ve Silahlı Kuvvetler Lojistik Bakanı, düşman’ın asıl amacının İran’ın bölgesel etkinliğinin sınırlandırılması olduğunu bildirdi.

İRİB haber ajansının bildirdiğine göre Bugün İran İslam Cumhuriyeti Ordusu Komutanları Sempozyumunda konuşan savunma bakanı Tuğgeneral Emir Hatemi, bugün düşmanların İran karşıtı tehditlerini hayata geçirmeye muktedir olamadıkları ve seçeneklerin artık haber masaları üzerinde yer almadığı sonucuna vardıklarını bildirdi.

İran İslam Cumhuriyetine karşı düşmanlıkların azalmadığını bilakis düşman’ın husumetinin daha da arttığını belirten savunma bakanı, “İran, İslam İnkılabının yüce ülküleri sayesinde özgür halkların kalplerinin en derinliklerine nüfuz etmiştir, fakat düşmanların etkinliği ise sadece kendilerine bağımlı yöneticiler içerisindedir. İslami İran her zaman tüm bölge ve dünya halklarının güven, barış ve huzur içinde olmasını istemekte. Fakat sulta düzeni sürekli olarak büyük miktarlarda silah satışlarıyla çok büyük menfaatler sağlamak amacıyla bölgede savaş ve kaos çıkarmak istemektedir” dedi.

İran savunma bakanı ayrıca ABD’nin BM temsilcisi Haley’in İran aleyhindeki asılsız iddiasının ise Amerika’nın bölge ve dünyadaki siyasetlerinin artık yenilgiye uğramasından kaynaklandığını belirtti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.