İran Savunma Bakanı: İran-Irak İlişkileri Şeytani Müdahalelerin Etkisi Altında Kalmayacaktır

  • 22 Nisan 2018
  • 1.027 kez görüntülendi.
İran Savunma Bakanı: İran-Irak İlişkileri Şeytani Müdahalelerin Etkisi Altında Kalmayacaktır

İran İslam Cumhuriyeti Savunma Bakanı İran Irak ilişkilerinin arasında çok güçlü bir bağın olduğuna değinerek; bu ilişkiler şeytani müdahalelerin etkisi altında kalmayacak dedi.

 Savunma Bakanı Tuğgeneral Emir Hatemi Irak yolculuğu sonrası yaptığı basın açıklamasında, Irak Savunama Bakanı’nın misafirperverliğine değinerek; İran ve Irak, birçok ortak kültürel, dini ve tarihi bağa sahiptir. Bu bağ iki ülke arasındaki ilişkilerin daha da güçlenmesine ve gelişmesine neden olmuştur.

Bu iki dost ve kardeş ülkenin özel ve güçlü bir ilişkiye sahip olduğunu dile getiren Emir Hatemi; iki ülke ilişkilerinin ekonomik, siyasi, kültürel ve savunma boyutunda köklü bir öneme sahip olduğunu ve bu ilişkilerin hiçbir şeytani müdahalenin etkisi altında kalmayacağını da belirtti.

Savunma Bakanı, Irak Savunma Bakanlığı, İletişim Bakanlığı ve Milli Güvenlik Danışmanlığı ile yapılan görüşmelere değinerek; bu görüşmelerde askeri, savunma ve emniyet alanlarında karşılıklı ilişkilerin güçlenmesine üzerinde durulduğunu belirtti.

Yapılan görüşmeler iki ülke arasındaki mühendislik, ihtisas ve savunma alanınki gelişmelere zemin hazırlayacağını dile getirdi ve ekledi; bu İran ve Irak arasındaki ilişkilerin köklü olduğundan İran İslam Cumhuriyeti Irak’ın tekrardan inşasında işbirliğini vazife edinmiştir.

Tuğgeneral Hatemi, ilk kez düzenlenen İran ve Irak arası ortak işbirliği yüksek komisyonunda; bu oturumda öngörülen hedeflerimize ulaştık. İki ülke arasında askeri ve savunma alanındaki işbirliğinin en yüksek seviyeye ulaşmasını da arzu ediyoruz.

Irak Savunma Bakanının yaptığı davete teşekkürde bulunarak; görüşmelerin neticesini olumlu ve etkili olarak değerlendirdi ve devam etti: IŞİD’in yenilgiye uğratılmasından sonra, İran İslam Cumhuriyetinin siyasi önceliği Irak’ın yeniden inşası ve Irak halkına yardımcı olmaktır.

İran Savunma Bakanı İran, Irak, Rusya ve Suriye aktivistlerinin katılımındaki dörtlü askeri istihbarat komite toplantısını çok faydalı ve etkili bulduğunu belirterek devam etti: Irak’ın emniyeti ve bölgede istikrarın temin edilmesi için terörizm karşısında bu dört ülkenin iş birliği çok başarılıydı. Bu işbirliği gelecekte de devam etmelidir.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.