İran Savunma Bakanı: İran, savunma ve caydırıcı amaçlı gücünü güçlendirecek

  • 13 Mart 2018
  • 1.075 kez görüntülendi.
İran Savunma Bakanı: İran, savunma ve caydırıcı amaçlı gücünü güçlendirecek

İran İslam Cumhuriyeti Savunma Bakanı General Emir Hatemi, İran’ın savunma ve caydırıcı amaçlı gücüne güç katma çabalarına devam edeceğini vurguladı.

İran Savunma Bakanı General Emir Hatemi bugün Hollanda’nın Tahran Büyükelçisi Susanna Terstal ile yaptığı görüşmede, 8 yılllık kutsal savunma tecrübesine göre İran’ın savunma ve caydırıcılık gücü olmadan ulusal güvenliğini sağlayamayacağı stratejik kanaatine vardığını belirtti.

Komutan Hatemi, bölge dışı güçlerin müdahalesi sonucu bölgenin karıştığına temasla, ABD’nin IŞİD terör örgütünü kurduğunu itirafı, bu cani grubu bölgenin doğusuna kaydırması ve 550 milyon dolar, terör örgütlerine yardım için ayırmasının ABD’nin bölgeyi istikrarsızlaştırdığını gösterdiğini ifade etti.

Savunma Bakanı ayrıca Yemen’deki insani felakete işaretle, BM Güvenlik Konseyi’nin daimi olmayan üyesi Hollanda ve diğer üyelerinden Suudi Arabistan tarafından Yemenli masum çocuk, kadın ve insanların katliam edilmesini önlemesini istedi.

İran Savunma Bakanı ayrıca, ABD ve müttefiklerinin Yemen’e füze gönderdiği iddiasının dünya komuoyunun dikkatini Yemen’de işlenen cinayetlerden uzaklaştırmak için olduğunu belirtti.

Hollanda’nın Tahran Büyükelçisi de görüşmede ülkenin İran ile savunma alanında münasebetlerini güçlendirmek istediğini ifade ederek, tüm dünyada barış ve güvenliğin sağlanmasının Hollanda için büyük önem arzettiğini ifade etti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.