İran savunma bakanı: İran’ın savunma gücü Amerika’nın gözüne battı

  • 21 Haziran 2018
  • 1.670 kez görüntülendi.
İran savunma bakanı: İran’ın savunma gücü Amerika’nın gözüne battı

İran savunma bakanı tuğgeneral Emir Hatemi, İslam inkılabının başlarında şehit Mustafa Çamran tarafından temelleri atılan savunma sanayinin bugün sonuç verdiğini zira İran’ın savunmanın çeşitli alanlarındaki gücünün Amerika’nın gözüne diken gibi battığını söyledi.

İran savunma bakanı, Tahran’da Çamran’ın şehadetinin yıldönümü merasiminde yaptığı konuşmada, düşmanların İran’ın füze gücünün ve İran İslam Cumhuriyetinin bölgedeki varlığının durmasına yönelik feryatlarının manasının aslında İran’ın füze gücünün durdurulması olduğunu söyledi.

İran’ın kara, deniz, hava gibi alanlarda ihtiyacı olan savunma mekanizmalarına sahip olduklarını belirten İran savunma bakanı, ‘İran’ın savunma alanındaki varlığı savaş manasında değildir aksine İran’la savaş çıkmaması içindir ve bunun için de İran’ın askeri ve savunma açısından güçlü olması kaçınılmazdır’ dedi.

37 yıl önce şehit olan Mustafa Çamran, İslam inkılabının zafere erdiği ilk aylarda İslam inkılabının tanınmış çehrelerinden biri olarak İran silahlı güçleri ve İran devrim muhafızlarının bugünkü hale gelmesinde rolü olmuş bir şahsiyettir.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.