İran Savunma Bakanı; Terörizm Son Bulana Kadar İran, Suriye’nin Yanında Duracaktır

  • 29 Nisan 2015
  • 1.144 kez görüntülendi.
İran Savunma Bakanı; Terörizm Son Bulana Kadar İran, Suriye’nin Yanında Duracaktır

Tahran’a giden Suriyeli mevkidaşı ile görüşen İran Savunma Bakanı, terörün son bulmasına kadar İran’ın her zaman Irak ve Suriye halkının yanında olacağını vurguladı.

İran Savunma Bakanlığı binasında düzenlenen resmi törenden sonra, Korgeneral Fahd Casim el-Freyc ile görüşen İran Savunma Bakanı Tuğgeneral Hüseyin Dehghan, iki ülke arasındaki dostça ve kardeşçe ilişkiler ve tarihi ve dini ortaklılara dikkat çekerek, “İran ve Suriye arasındaki ilişkiler, diğer Müslüman ülkelere de örnek olabilecek, iyi ve başarılı bir düzeydedir” dedi.

Konuşmasının devamında Suriye krizine de dikkat çeken Dehghan, Irak ve Suriye halkına yüklenen bu Tekfiri-Siyonist savaşın, ABD ve İsrail’in stratejileri doğrultusunda olduğunu belirterek, “Bu savaşın asıl amacı, Siyonist Rejim için kalıcı güvenlik yaratmak, İslami ülkeleri güçsüzleştirmek, Orta Doğu’nun haritasını değiştirmek, İslami Uyanış akımına karşı koymak ve son olarak tüm bölgeyi ele geçirmektir dedi. Suudi Arabistan’ın Yemen’e saldırması ve Irak’taki terör saldırıları, İsrail ve ABD’nin ortak stratejisidir. Kuşkusuz bu çirkin senaryo, bölge halkının gösterecekleri direniş ve birlik ile amaçlarına ulaşamayacaktır” dedi.

Dehghan açıklamasının bir diğer bölümünde ise bölge güçlerinin terör ve aşırıcılık ile mücadele konusunda birlik olmalarının büyük önem taşıdığını açıklayarak, “İran İslam Cumhuriyeti, terör ve aşırıcılık ile mücadele konusunda her zaman Suriye halkı ve devletinin yanında olacaktır” dedi.

Suriye Savunma Bakanı Korgeneral Fahd Casim el-Freyc iseb bu görüşmede Beşar Esad’ın İnkılâp Rehberi, İran Cumhurbaşkanı ve tüm İran halkına selamlarını ileterek, İran ve Suriye arasındaki ilişkilerin stratejik önem taşıdığını belirtti ve sözlerine, “İran, direnişin temel taşıdır. İran’ın desteği olmasaydı, bu büyük başarılar elde edilemezdi. Suriye halkı hiçbir zaman İran halkı ve devletinin yardımları ve desteklerini unutmayacaklardır” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.