İran Silahlı Kuvvetleri: Amerika İle Çatışma Durumunda ABD Üslerinin Bulunduğu Ülkeleri Vururuz!

  • 05 Kasım 2019
  • 890 kez görüntülendi.
İran Silahlı Kuvvetleri: Amerika İle Çatışma Durumunda ABD Üslerinin Bulunduğu Ülkeleri Vururuz!

İran Silahlı Kuvvetler Sözcüsü Şekarçi, olası bir çatışma durumunda ABD üslerinin bulunduğu ülkeleri vurmakla tehdit etti.

Fars Haber Ajansı’na konuÅŸan Ä°ran Silahlı Kuvvetler Sözcüsü General Sözcüsü Åžekarçi, “Ä°ran’a yönelik bir saldırganlık tutumu karşısında, ABD’yi ve müttefiklerini hedefleme yeteneÄŸine ve iradesine sahibiz” dedi.

Olası bir savaÅŸ durumunda ABD ve müttefiklerine ait her toprağın, her noktanın tehdit altında olacağını belirten Åžekarçi, Ä°ran’ın bunu yapabilme yeteneÄŸine sahip olduÄŸunu kanıtladığını belirtti.

Åžekarçi açıklamasında, “Bir ülke olası bir savaÅŸa doÄŸrudan katılmasa da, topraklarında düşmanı ağırlarsa o ülkeyi düşman toprağı olarak göreceÄŸiz” ifadelerini kullandı.

İran hiçbir zaman bir savaş çıkarmak için kışkırtıcı taraf olmayacağını söyleyen Şekarçi, birilerinin stratejik bir hata yaparak savaş başlatması halinde, coğrafi bir alan üzerindeki en kırıcı ve en güçlü tepkiyle karşı karşıya kalacağını belirtti.

‘Aramco saldırıları Batı’nın ekipmanlarının zayıflığını gösterdi’

Eylül ayında Husilerin Aramco tesislerine yönelik saldırılarını hatırlatan Åžekarçi, “Tüm geliÅŸmiÅŸ ABD radar ve hava savunma sistemlerinin utanç verici bir ÅŸekilde testi geçemediÄŸi kanıtlandı. Tüm dünya Batı ülkelerine ait ekipmanların zayıflığını fark etti” diye konuÅŸtu.

Geçen aylarda Hürmüz BoÄŸazı’nda ABD’ye ait 220 milyon dolar deÄŸerindeki bir insansız hava aracının düşürülmesinin ardından açıklamada bulunan Åžekarçi, “Ä°ran’a yönelik tek bir kurÅŸun atılması ABD ve müttefiklerinin çıkarlarını ateÅŸe atacaktır. Bugünkü bölgesel durum Ä°ran’ın lehinedir” demiÅŸti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.