İran silahlı kuvvetleri komutanları Irak gelişmeleri konusunda oturum düzenledi

  • 01 Ekim 2017
  • 1.040 kez görüntülendi.
İran silahlı kuvvetleri komutanları Irak gelişmeleri konusunda oturum düzenledi

Irak’ın kuzeyindeki gayrimeşru ayrılık referandumunu yakından takip eden İran İslam Cumhuriyeti, Irak’ın toprak bütünlüğü ve hakimiyetinin korunmasına vurgu yaparken, ayrıca Irak hükümetinin talebi doğrultusunda iki ülke sınırlarında askeri işbirliğini de geliştirme dahil Irak gelişmelerini ele almak üzere İran’ın üst düzey askeri komutanları bugün İran genelkurmay başkanı tümgeneral Muhammed Bakıri’nin başkanlığında oturum düzenlediler.

İRİB muhabirine göre,İran Genelkurmay Başkanlığı Sözcüsü tuğgeneral Mesut Cezairi, bugün sabah saatlerinde Silahlı Kuvvetler Genelkurmay Başkanlığı’nda Tümgeneral Muhammed Bakıri’nin başkanlığında bir toplantının gerçekleştiğini ve buna silahlı kuvvetler komutanlarının katıldığını açıkladı.

Bu toplantının Irak’ın IKBY’e bağlı sınır kapılarında askeri konuşlandırma konusundaki talebi üzerine yapıldığını belirten Tuğgeneral Cezayiri, “Söz konusu toplantıda Irak’ın egemenliği ve toprak bütünlüğüne vurgu yapılırken Kuzey Irak’ta düzenlenen bağımsızlık referandumunun gayrimeşru olduğu belirtildi. Bunun yanı sıra sınırları korumak için yeni kararlar alındı ve sınır kapılarında Bağdat merkezi hükümet askerlerinin konuşlandırılması onaylandı” ifadelerinde bulundu.

İran Genelkurmay Başkanlığı Sözcüsü, yakın gelecekte İran ile Irak arasında ülkenin batı sınır bölgelerinde güvenlik amaçlı ortak askeri tatbikatın yapılacağını bildirdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.