İran: Siyonist İsrail ile ilişkilerin normalleştirilmesi Filistin milletinin haklarının çiğnenmesidir

  • 28 Şubat 2017
  • 1.055 kez görüntülendi.
İran: Siyonist İsrail ile ilişkilerin normalleştirilmesi Filistin milletinin haklarının çiğnenmesidir

İran meclis başkanı Ali Laricani’nin uluslararası işler özel yardımcısı Hüseyin Emir Abdullahiyan, siyonist İsrail rejimi ile ilişkilerin normalleştirilmesini Filistin milletinin haklarının çiğnenmesine yardım olarak niteledi ve ”siyonist rejime karşı tek yol intifada ve Filistin halkının direnişidir’ dedi.

Hüseyin Emir Abdullahiyan, Tahran’da Suriye meclisi milli uzlaşı komisyonu başkan vekili ve milletvekili Hüseyin Rafıb El’Hüseyin ile görüşmesinde, Filistin Meselesi’nin İslam dünyasının en önemli meselesi olarak canlı tutulması gerektiğini söyledi.

Emir Abdullahiyan, BM’nin Suriye’de teröristlerin cinayetlerini önleme konusunda kayda değer hiç bir iş yapmadığını da belirterek,’İran devleti ve meclisi olarak, bölgede  tekfirci teröristlerin yok edilmesi ve bölgenin istikrar ve barışa kavuşması yönünde çabalara destek veriyoruz’ dedi.

Görüşmede Suriyeli milletvekili de, İran İslam inkılabı rehberinin, Filistin meselesinin İslam dünyası için en önemli mesele olduğuna dair vurgusu ve yol göstericiliği ve Filistin milletinin haklarını savunma konusundaki  tutumuna işaretle, Filistin meselesinin İslam ümmetinin en önemli önceliği olduğunu söyledi.

Rafıb el’Hüseyin, ayrıca terörist grupların Suriye’de işledikleri cinayetler karşısında uluslararası toplum ve kuruluşların sessizliğinin esef verici olduğunu belirterek, insan hakları ve uluslararası  kuruluşların  Fua ve Keferya halkına yönelik hiç bir insani yardım ve girişimlerinin olmadığını söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.