İran: Siyonist Rejimin Saldırıları Karşısında Filistin Direnişi Güçlendiriliyor

  • 15 Åžubat 2016
  • 820 kez görüntülendi.
İran: Siyonist Rejimin Saldırıları Karşısında Filistin Direnişi Güçlendiriliyor

Filistin ve Lübnan direniş liderleri ve üyeleri ile görüşen İran Ulusal Güvenlik Yüksek Konseyi (İMGYK) Genel Sekreteri Ali Şemhani şu açıklamalarda bulundu: Filistin meselesi, İslam dünyasının müstekbirler ve sömürgecilere karşı mücadelesinin temel çizgisidir. Bölgede gelişen olayların tamamı ve İslam-i ülkelerde terörizmin yayılması, Filistin meselesinin önemsizleştirilmesi ve Siyonist rejim ile mücadelenin gündemden düşürülmesi içindir.

Bazı bölge ülkelerinin kapsamlı bir şekilde tekfirci gruplara ve terörizm akımlarına destek vermeleriyle, İslam korkusunun oluşmasına ve gelişmesine sebep olmalarını ve Filistin davasına darbe vurmalarını eleştiren Şemhani şöyle devam etti: Tekfirci gruplar ve destekçileri tarafından oluşturulan fitne, gaspçı Siyonist rejim için eşsiz bir güvenlik hazırlamıştır.

Filistin davasının gerçek destekçilerinin ayırt edilmesinin gerekliliğine ve Filistinli siyasi liderlerle direnişçilerin bu meseleye daha fazla dikkat etmelerine vurgu yapan İran Ulusal Güvenlik Yüksek Konseyi (İMGYK) Genel Sekreteri, Filistin’in destekçisi ülkelerle onun dışındakilerin karıştırılması, perde arkasında İsrail ile ittifak kuran ve İslam dünyası ile Filistin’in kaderine hiçbir önem vermeyen kimselere eğilim gösterilmesine sebep oldu, dedi.

İran’ın direnişe ve Filistin’in mazlum halkına kesinlikle destek vereceğine ve Gazze halkına gıda ve ilaç yardımlarının gönderilmesine devam edileceğine vurgu yapan Ali Şemhani şöyle ekledi: Gazze’nin yeniden yapılandırılması ve çocuk katili Siyonist rejimin saldırıları karşısındaki savunma gücünün geliştirilmesi İran’ın gündemindedir.

Geçmişte İsrail’in saldırıları sonucu oluşan yıkımların telafisi için vaat edilen mali yardımların hayata geçirilmemesini eleştiren bu yetkili, yıkımların kapsam alanının genişletilmesinin ve savunmasız halkın katledilmesinin engellenmemesinin sorumlusunun uluslararası kurumlar olduğunu açıkladı.

Bu görüşmede Filistinli grupların üyeleri ve üst düzey yetkilileri de işgal altındaki topraklardaki son durum hakkında bir rapor sundular. İslam İnkılabı Rehberi Ayetullah Hamenei’ye, İran İslam Cumhuriyeti hükumeti ve halkının direnişe verdikleri destekten ötürü şükranlarını sunan direniş yetkilileri ve üyeleri, Siyonist rejimin vaatlerine ve ateşkes anlaşmasına bağlı kalmaması yönündeki sayısız tecrübelerine değinerek direnişin Siyonist rejimin işgaline karşı daha fazla hazırlıklı olması gerektiğine vurgu yaptılar.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.