İran: Sonuna kadar Suriye ve direnişin yanındayız

  • 11 Ağustos 2016
  • 736 kez görüntülendi.
İran: Sonuna kadar Suriye ve direnişin yanındayız

İslami Şura Meclisi Uluslararası konulardaki özel yardımcısı Hüseyin Emir Abdullahiyan, İran’ın sonuna kadar direniş ve Suriye’nin yanında olduğunu bildirdi.

İRNA’nın bildirdiğine göre Hüseyin Emir Abdullahiyan yaptığı açıklamada IŞİD ve El Nüsra’nın ABD ve Siyonistler tarafından oluşturulan kuklalar olduğunu ifade ederek, Siyonistlerin bu örgütlerle bölge va hatta batıyı da güvensiz kıldığını ve onları mülteciler ve terörizm krizleriyle karşı karşıya bıraktıklarını söyledi.

Suriye krizinin başlangıcından beri İsrail’in tekfirci teröristle tedavi merkezine döndüğünü ifade eden Abdullahiyan, tekfirci teröristlerin İsrail tarafından beslendiğini ve bundan dolayı onlar aleyhine bir şey yapmadıklarını söyledi.

İran’ın yüksek sesle Irak, Suriye ve terörizm tehlikesi ile karşı karşıya kalan ülkeleri desteklediğini vurgulayarak, bu desteğin İran güvenliği ve bölge güvenliği doğrultusunda olduğunu söyledi.

ABD ve bazı yabancı aktörleri terörizmi maşa gibi kullanmakla bölgedeki istikrar ve güvenin tesisini engellediklerini ifade eden Abdullahiyan, Rusya’nın Suriye’ye yardımı ve terörizme karşı çıkma politikasını zekice olduğunu söyledi.

Abdullahiyan ,Lübnan Hizbullah hareketinin terörizmle mücadele ve bölge güvenliğinde önemli rolü olduğunu belirterek, İran’ın Suriye’de BM denetiminde siyasi yollarla çözümü desteklediğini söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.