İran: Suriye halkına yönelik insanlık dışı yaptırımlar kaldırılmalı

  • 27 Mayıs 2020
  • 3.096 kez görüntülendi.
İran: Suriye halkına yönelik insanlık dışı yaptırımlar kaldırılmalı

İran Dışişleri Bakan Yardımcısı Ali Asger Haci, BM Suriye Özel Temsilcisi Geir Pedersen ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmede İranlı yetkili, Suriye halkına yönelik tek taraflı yaptırımların kaldırılması gerektiğinin altnı çizdi.

Bugün yapılan telefon görüşmesinde Suriye’deki son gelişmeler, insani yardımlar meselesi, Suriye halkının sorunları ve düzenlenmesi beklenen yeni tur Anayasa Komitesi toplantısı gibi konular üzerinde fikir aşlışverişinde bulunuldu.
Haci ile Pederson, koronavirüs salgınının patlak verdiği dönemde Suriye’ye insani yardımların yapılması, Suriye krizinin barışçıl bir şekilde çözüme kavuşturulması için siyasi sürecin devam etmesi ve Suriyeli mültecilerin ülkelerine dönmesinin sağlanması gerektiğine vurgu yaptılar.
Suriye halkına yönelik uygulanan yaptırımları “gayri meşru ve insanlık dışı” olarak nitelendiren Haci, bu kısıtlamaların kaldırılmasını istedi.
Haci ayrıca, Suriye’de istikrar ve güvenliğin sağlanması gerektiğinin altını çizerek, terörle mücadelenin önemine değindi.
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.