İran: Suriye krizinin çözüme kavuşturulması Suriye-Suriye görüşmeleri ile olur

  • 13 Aralık 2015
  • 892 kez görüntülendi.
İran: Suriye krizinin çözüme kavuşturulması Suriye-Suriye görüşmeleri ile olur
İran İslam cumhuriyeti Dışişleri bakanı yardımcısı, Suriye krizinin çözüme kavuşturulmasının Suriye-Suriye görüşmeleri ve çatışma halinde olan grupların bir araya olarak ortak siyasi bir çözüm hakkında uzlaşmaları ile çözümlenebileceğini söyledi.

Dışişleri bakanlığı tarafından yapılan açıklamada dün akşam BM Genel Sekreteri Ban Ki Moon’un Suriye Özel temsilcisi Staffan De Mistura ile bir telefon görüşmesi gerçekleştiren İran İslam cumhuriyeti Dışişleri bakanı yardımcısı Hüseyin Emir Abdullahiyan, siyasi çözüm yolunu destekleyen çatışma halindeki gruplarla terör örgütlerini belirleyici bir rapor hazırlamanın BM’nin sorumluluğu dahilinde olduğunu ve İran İslam Cumhuriyeti’nin BM’nin bu konudaki aktif rolüne destek vereceğini bildirdi.

Suriyeli muhaliflerin geçtiğimiz günlerde Arabistan’da toplanmalarına da değinen İran İslam cumhuriyeti Dışişleri bakanı yardımcısı Abdullahiyan bu oturumun Viyana oturumuna aykırı olduğunu ve Tahran’ın bu oturumu desteklemediğini belirtti.

BM Genel Sekreteri De Mistura da bu görüşmede Suriye krizinin siyasi çözüm yoluyla ilgili sürdürülen çabaları açıklayarak İran İslam Cumhuriyetinin bu konudaki rolünü takdir etti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.