İran, Suriye ve Irak dışişleri bakanları arasında Tahran’da ortak oturum

  • 10 Aralık 2014
  • 1.231 kez görüntülendi.
İran, Suriye ve Irak dışişleri bakanları arasında Tahran’da ortak oturum

İran, Suriye ve Irak dışişleri bakanları Tahran’da gerçekleştirdikleri  üçlü oturumda, uluslar arası  toplumdan terör rejimi İsrail’in Suriye’ye yönelik saldırısına karşı ciddi  tepki ve tutum ortaya koymalarını istediler.

İran dışişleri bakanlığının bildirdiğine göre, İran dışişleri bakanı Muhammed Cevad Zarif, Suriye dışişleri bakanı Velid el’Muallim ve Irak dışişleri bakanı İbrahim Caferi,  dün Tahran’da  üçlü oturumda,  ırkçı İsrail rejiminin  Suriye’ye yönelik saldırısını kınarlarken,  uluslar arası toplumdan bu gibi saldırıların durdurulması için girişimde bulunmasını istediler.

İran, Irak ve Suriye dışişleri bakanları sözkonusu görüşmede, siyasi ve bölgenin son gelişmelerini ele alırlarken, başta Irak ve Suriye olmak üzere bölgede teröristlerin varlığının bütün bölge için tehdit ve  ortak kaygı olduğunu belirttiler.

Sözkonusu üç bakan, üç ülkenin dışişleri bakan yardımcıları arasında siyasi, terörizm ve şiddet gibi çeşitli konularda düzenli ve sürekli olarak  görüş alış verişlerinin yapılması gerektiğini bildirdiler.

Zarif, Caferi ve Muallim, bölgede terörden  kaygı duyan ülkelerin ortak bir şekilde  hareket etmemeleri halinde, bu terör örgütlerinin Irak ve Suriye ile yetinmeyeceklerini ve  bölgedeki diğer ülkelere de  sirayet edeceklerini ve hatta dünya için tehdit olabileceklerini söylediler

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.