İran, Suudi rejimine silah satışının yasaklanması için çalışıyor

  • 15 Şubat 2016
  • 739 kez görüntülendi.
İran, Suudi rejimine silah satışının yasaklanması için çalışıyor

İran İslami Şura Meclisi Milli Güvenlik ve Dış Siyaset Komisyonu Üyesi, Avrupa ülkelerinin Arabistan’a silah satmaması için İran’ın sürdürdüğü lobi çalışmalarının sonuç verdiğini bildirdi.

Meclis haber ajansına açıklamada bulunan İran İslami Şura Meclisi Milli Güvenlik ve Dış Siyaset Komisyonu Üyesi Avez Haydarpur, Arabistan’a silah satılmasının yasaklanmasıyla ilgili AB’nin tasarısına değinerek, Suudi rejiminin batı silahlarını satın alarak Yemen, Suriye ve Irak’ta insanları katliam ettiğini bildirdi.

Suudilerin bu silahlarla gerçekte terör örgütlerine destek verdiğini belirten Haydarpur, İran’ın AB ve BM’den Arabistan’a silah satışının yasaklanmasını gündemlerine almalarını ve bu konuda beklenen adımı atmalarını istediğini söyledi.

İran İslami Şura Meclisi Milli Güvenlik ve Dış Siyaset Komisyonu Üyesi, AB’nin Suudi rejimine silah satılması tasarısını kabul etmesi temennisinde bulundu.

Diğer yandan İran İslami Şura Meclisi Milli Güvenlik ve Dış Siyaset Komisyonunun bir diğer üyesi Seyyid Hüseyin Nakavi Hüseyni de uluslararası topluluğa çağrıda bulunarak, Arabistan’ın bölgeyi daha fazla kana bulamasına engel olunmasını istedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.