İran Suudi rejiminin Yemen’e saldırısını kınadı

  • 10 Ağustos 2016
  • 762 kez görüntülendi.
İran Suudi rejiminin Yemen’e saldırısını kınadı

İran dışişleri bakanlığı sözcüsü, Suudi rejimi savaş uçaklarının Yemen’de sivil ve yerleşim bölgelerine yönelik saldırılarını kınadı.

İran Dışişleri bakanlığı sözcüsü Behram Kasımi dün akşam Suudi rejiminin bu saldırılarını kınayarak, Suudi rejimi savaş uçaklarının Yemen’in sivil ve yerleşim bölgelerine yönelik saldırılarının yeniden başlaması ve onlarca masum sivil insanın öldürülmesinin kınanmakta olduğunu söyledi.

Dünya topluluğu, insan hakları iddiacılığında bulunan örgütler ve BM Güvenlik konseyinin Suudi rejiminin Yemen halkı aleyhindeki bu insanlık dışı saldırıları karşısındaki pasif tutumunun Arabistan’ın bu cinayetleri sürdürme konusunda daha da cesaretlenmesine sebep olduğunu belirten Behram Kasımi, BM teşkilatı ve Suudi rejimine silah temin eden ülkelere çağrıda bulunarak bu saldırı ve cinayetlerin durdurulması için ciddi çaba göstermelerini istedi.

Kuveyt’te devam eden barış görüşmelerinin durdurulması ardından Suudi koalisyonunun Yemen’e yönelik saldırıları daha da şiddet kazanmış ve bu saldırılar sonucu Yemen sivil halkından onlarcası hayatını kaybetti veya yaralandı. Bu saldırılar 26 Mart 2015 tarihinden şimdiye kadar devam etmektedir.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.