İran tıp alanında, bölgenin zirvesinde

  • 24 Ağustos 2018
  • 1.654 kez görüntülendi.
İran tıp alanında, bölgenin zirvesinde

İran sağlık bakanı, ülkede tıp alanının çeşitli bölümlerinde yaşanan gelişmelere işaretle, “İran tıp alanı, bölge ülkelerinin zirvesindedir” dedi.

Seyid Hasan Gazizade Haşimi dün akşam İRİB 2. Kanalında katıldığı programda, 30 yıl baskı ve yaptırımın ardından hala Ortadoğu’da tıp  alanında birinci olduğumuzu, tıbbi bilim ve teknoloji alanında da dünya sıralamasında  15. Olduğumuzu duyurdu.
İran sağlık bakanı ihtiyaç duyulan ilaçların %95’inin ülke içinde üretildiğine işaretle tıbbi teçhizat alanında da gelecek yıl ihracattın 10 kat aratacağını umut ettiğini belirtti.
İslam inkılabından önce bir çok hastanın tedavi için yurt dışına gitmek zorunda olduğuna değinen Gazi zade Haşimi halı hazırda yılda yüzlerce hastanın tedavi için İran’a geldiğini, bunun ise tıp alanında yaşanan ilerlemenin belirtisi olduğunu söyledi.
Sağlık bakanı ayrıca “sağlık sigortası” hakkında da yaptığı açıklamada, projenin hedefinin, halkın daha güçlü bir sigorta ile daha az masraf yapmasının planlandığını, hali hazırda da hedeflerinden bazılarına ulaştıklarını fakat kaynak eksikliği duyulduğunu, bunun da giderilmesini umut ettiklerini belirtti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.