İran: Trump’ın Kudüs kararı, açıkça savaş istemektir

  • 10 Aralık 2017
  • 1.043 kez görüntülendi.
İran: Trump’ın Kudüs kararı, açıkça savaş istemektir

İran İslam Nizamının Maslahatlarını Belirleme Kurumu sekreteri Muhsin Rızai, ABD başkanı Trump’ın Kudüs’e işgalci rejim İsrail’in başkenti olarak resmiyette tanımasını, açıkça savaş istemek ve maceracılık olarak niteledi.

Muhsin Rızai, dün basın mensuplarıyla yaptığı görüşmede, Trump’ın kararını İslam alemi ve Filistin halkı aleyhinde savaş ilanı nitelerken, ”Kudüs’ün kurtuluşu için yeni intifada gelecek aylar ve yılların en önemli gelişmesi olacak ve bunun etkisi önceki intifadaların rüzgarından daha fazla olacak” dedi.

Rızai, Mescidi Aksa’nın muhasara altında tutulması ve işgalci İsrail’in başkentinin Tel Aviv’den Kudüs’e intikalinin bütün müslümanlara büyük bir ihanet olduğunu belirterek, ”Amerika ve müttefiklerinin bölgede art arda yenilgilerinin Trump’ın bu son girişiminin asıl sebebi olduğunu söyledi.

İslam dünyasının büyük bir imtihandan geçtiğini belirten Rızai, ‘Amerika’ya petrol ihracatının azalması ve aynı şekilde İslam ülkelerinin Amerika’dan büyükelçilerini geri çekmelerini, Trump’ın kararına karşı yapılacak en küçük girişim olacağını söyledi.

Rızai, Arabistan’ın ABD ve ırkçı İsrail ile işbirliğinin esef verici olduğunu belirterek, ”İran, Amerika, Arabistan ve İsrail üçlüsünün başta Irak’ta yapılacak seçimler olmak üzere bölgedeki müdahalelerinden kaygılıdır” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.