İran, Tunus’u tebrik etti

  • 23 Aralık 2014
  • 1.420 kez görüntülendi.
İran, Tunus’u tebrik etti

İran İslam cumhuriyeti dışişleri bakanlığı sözcüsü Tunus’ta cumhurbaşkanlık ikinci tur seçimlerin başarı ile gerçekleşmesini ülke halkına tebrik etti.

Habere göre dışişleri bakanlığı sözcüsü bayan Marziye Efham dün yaptığı açıklamada Tunus’ta cumhurbaşkanlık seçimlerin başarılı bir şekilde gerçekleşmesi ve demokrasi sürecin gerçekleşmesini, Tunus inkılabının önemli sonucu olarak övgüye layık olduğunu belirtti.

Bu arada Tunus halkının seçmiş olduğu cumhurbaşkanı Muhammed Kaid Baci es-Sibsi dün halka seslenerek seçim rekabetlerini unutmalarını isterken, cumhurbaşkanlığı koltuğunda tüm halk için çalışacağını taahhüt etti.

Tunus cumhurbaşkanı ayrıca gelecek başbakanın, eski cumhurbaşkanı Zeynulabidin bin Ali kabinesinden olacağını da söyledi.

Bu arada es-Sibsi’nin rakibi Munsif Merzuki dün yaptığı açıklamada seçim sandıklarından çıkan sonuca saygılı olduğunu, zira bunun Tunus’ta demokrasi ilkelerinden biri olduğunu ifade etti.

88 yaşında olan sekular Nida-i Tunus parti lideri, cumhurbaşkanlık ikinci tur seçimlerinde oyların %55,68 oranı ile %44,32 oy oranına sahip olan rakibi Muhammed Musif Merzuki geride bırakmayı başardı.

 

Tunus yüksek seçim kurulu, 3 milyon 110 bin seçmenin oy kullandığını, bunun seçmenlerin %60’ından biraz daha fazla olduğunu duyurdu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.