İran, Türkiye ve Rusya arasında Suriye buhranı ele alındı

  • 14 Ocak 2017
  • 1.167 kez görüntülendi.
İran, Türkiye ve Rusya arasında Suriye buhranı ele alındı

Moskova’da Rusya, Türkiye ve İran heyetleri arasında gerçekleşen üçlü görüşmede Kazakistan’ın başkenti Astana’da yapılması planlanan Suriye zirvesine hazırlık süreci ele alındı.

İRNA’nın bildirdiğine göre, Rusya Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, Moskova’daki üçlü görüşmeye Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Mihail Bogdanov, Rusya Dışişleri Bakanlığı Ortadoğu ve Kuzey Afrika Departmanı Başkanı Sergey Verşinin, İran Dışişleri Bakan Yardımcısı Hüseyin Caberi Ensari ve Türkiye Dışişleri Bakan Yardımcısı Sedat Önal’ın katıldığı ifade edildi. Görüşmede, 23 Ocak’ta Astana’da yapılması planlanan Suriye zirvesine hazırlık konularının ele alındığı belirtilen açıklamada, “Astana’da yapılacak toplantının Suriye’de uzun vadeli ve istikrarlı ateşkes sağlama, BM listesine dahil edilen terörist gruplara karşı mücadeleyi sürdürme ve Suriye’de siyasi çözüm sürecine ivme kazandırma amacıyla yapıldığı yönünde ortak görüş dile getirildi” dendi.

23 ocak tarihinde Suriye yönetimi ve muhalifleri , 3 ülkenin gözetimi ve BM’nin katılımıyla Astana’da bir araya gelecekler.

Bu arada Ensari ve Bogdanov,  dün Suriye konusunda son gelişmeleri ve ateşkesi ele alan ikili görüşme yaptılar.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.