İran Türkmenistan’dan doğalgaz ithalatında ısrarcı değil

  • 04 Şubat 2017
  • 1.373 kez görüntülendi.
İran Türkmenistan’dan doğalgaz ithalatında ısrarcı değil

İran milli gaz şirketi genel müdürü Hamid Rıza Iraki, İran’ın enerji temininde güçlü potansiyeli sayesinde enerji temini için Türkmenistan’dan doğalgaz ithal etmeye ihtiyaç duymadığını söyledi.

İRNA’nın haberine göre, Hamid Rıza Iraki,  dün İran’ın kuzeyinde yer alan Gülistan eyaletinde yaptığı açıklamada, İran’ın Türkmenistan’dan doğalgaz ithalatının  ticari  temel üzerine gerçekleştiğini ve İran’ın ihtiyacı olmadığını söyledi.

Iraki, İran’ın Türkmenistan’dan doğalgaz alımının kesilmesiyle sorun yaşamadığını ve İran’ın kuzeyindeki şehirlerin enerjisiyle ilgili kolaylıkların sağlanması konusunun da düşünüldüğünü söyledi.

İran milli gaz şirketi genel müdürü Iraki, İran ve Türkmenistan arasında  gaz takası konusunda işbirliğinin iki ülkenin siyasetlerine bağlı olduğunu belirterek, iki ülke arasında bu konuda görüşmelerin sürdüğünü söyledi.

Türkmen Gaz Şirketi, 2017 yılının başından itibaren İran’la imzaladığı anlaşmayı ihlal ederek, İran’dan alacağının olduğu iddiasıyla İran’a yönelik gaz ihracatını kesmişti.

İran ve Türkmenistan arasındaki anlaşmaya göre, İran’ın kuzeyindeki bazı bölgelerin çok az bir kesiminin doğalgaz ihtiyacı Türkmenistan’dan  temin edilmektedir

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.