İran UAEK Sözcüsü Kemalvendi: İran’ın nükleer meselesiyle ilgili geçmiş tüm dosyalar artık kapatılmalıdır

  • 16 Haziran 2015
  • 962 kez görüntülendi.
İran UAEK Sözcüsü Kemalvendi: İran’ın nükleer meselesiyle ilgili geçmiş tüm dosyalar artık kapatılmalıdır

İran İslam Cumhuriyeti Atom Enerji Kurumu Sözcüsü Behruz Kemalvendi, UAEA Başkanının son raporunun önemli noktaları olduğuna işaret ederek, buna göre geçmişteki nükleer konuları ele almanın makul bir zaman çerçevesinde sona ermesi gerektiğini belirtti.

Basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Kemalvendi, UAEA Başkanının son raporuna işaret ederek “ Amano’nun son raporu çok olumlu noktalara sahip. Bu raporda yeni bir nokta da vardı. Burada İran’ın geçmiş meselelerini ele almanın sonsuz olmadığı ve makul bir zaman çerçevesine ihtiyaç olduğu belirtildi. Biz defalarca bu konuların aynı anda bitmesi gerektiğini talep ettik ve 12 yıldır bu konular gündemdedir. Geçmişteki konular tamamlanmalı.”dedi.

30 Haziran 2015 tarihinde nükleer görüşmelerin son bulması ardından durumun nasıl olacağı yolundaki bir soruyu da cevaplandıran İran İslam Cumhuriyeti Atom Enerji Kurumu Sözcüsü Behruz Kemalvendi, İran’ın görüşmeleri 30 Haziran süresi uyarınca yürütmekte olduğunu ama şimdilik bu konuda görüş belirtmenin daha erken olduğunu bildirdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.