İran, uyuşturucu ile mücadelede dünyanın en başarılı ülkelerindendir

  • 29 Ocak 2017
  • 1.219 kez görüntülendi.
İran, uyuşturucu ile mücadelede dünyanın en başarılı ülkelerindendir

İran uyuşturucu madde kaçakçılığı ile mücadele merkezi sözcüsü, İran İslam Cumhuriyetinin uyuşturucu kaçakçılığı ile mücadele alanında dünyanın en başarılı ülkelerinden olduğunu bildirdi.

Dün İRİB’in sorularını cevaplandıran İran uyuşturucu madde kaçakçılığı ile mücadele merkezi sözcüsü Perviz Efşar, İran’da uyuşturucu kaçakçılığı ile mücadele alanında devam eden siyasetlere temasla, BM Teşkilatına bağlı uluslararası kurumların bile İran’ın uyuşturucu kaçakçılığı alanındaki başarılarını ve öncü oluşunu itiraf ettiklerini söyledi.

Şimdiye kadar bu konuda bir çok uluslararası heyetin İran’a geldiğini ve İran’ın uyuşturucu kaçakçılığı ile mücadelesini yakından takip ettiklerini belirten İran uyuşturucu madde kaçakçılığı ile mücadele merkezi sözcüsü, tedavi konusunda da İran’ın dünyanın en önemli tedavi merkezlerinden biri olduğunu ve halı hazırda İran’da 8800 tedavi ve bakım merkezinin faaliyet gösterdiğini söyledi.

İran Sınır Güvenlik Güçleri Komutanı Tuğgeneral Kasım Rızai geçenlerde Almanya Polis Teşkilatı Başkanı ile görüşmesinde İran’ın şimdiye kadar uyuşturucu kaçakçılığı ile mücadele alanında 3500’ü aşkın şehid verdiğini ve 10 bini aşkın polisin de yaralandığını bildirmişti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.