İran Uzaya 9 Uydu Daha Fırlatacak

  • 02 Şubat 2018
  • 1.138 kez görüntülendi.
İran Uzaya 9 Uydu Daha Fırlatacak

İran uydu fırlatan kulübuna katıldıktan sonra telekominikasyon ve tespit etme kabiliyetine sahip olan uyduları tasarlayarak, halihazırda 9 uydunun uzaya fırlatmaya hazır halde olduğu bildiriliyor.

Hicri şemsi 14 behmen ve 3 şubat 2018 İranda uzay teknolojisi ulusal günüdür. Uzay teknololojisi ulusal günü 2008’de “Ümid” adlı uydunun uzaya başarıyla fırlatıldığı yıldönümüdür.

İran 6. kalkınma programına göre 2022 yılına kadar tamamen yerli olan operasyonel ve yerli uydusunu fırlatacaktır. Bu uydu İran uzay teşkilatı firması ve diğer bilimsel merkezleriyle işbirliği sonucunda fırlatılacaktır ve “pars-1” adlı uydu ise fırlatmaya hazır olduğu bildiriliyor.

Halihazırda Şerif teknik üniversitesince “Dusti”, iran uzay araştırma müessesesince telekominikasyon amaçlı “Nahit-1” ve “Nahit-2” adlı uyduları, Emir kebir üniversitesince “Peyam” adlı uyduları tasarlanarak uzaya fırlatmaya hazır oldukları bildiriliyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.