İran ve Almanya arasında hava, deniz ve karayolları taşımacılığında işbirliği anlaşması

  • 17 Ocak 2017
  • 1.122 kez görüntülendi.
İran ve Almanya arasında hava, deniz ve karayolları taşımacılığında işbirliği anlaşması

İran ulaştırma ve şehircilik bakanı Abbas Ahundi ve Almanya ulaştırma bakanı Alexander Dobrindt arasında deniz, hava ve kara ulaşımı alanında işbirliği anlaşması imzalandı.

İRİB muhabirinin bildirdiğine göre,  Ahundi, sözkonusu anlaşmanın ardından düzenlenen ortak basın toplantısında yaptığı açıklamada, Almanya’nın İran’ın Avrupa’daki büyük ticari ortağı olduğunu ve iki ülke arasında  sanayi alanında güçlü tarihi ilişkilerin bulunduğunu söyledi.

Ahundi açıklamasında ayrıca, Alman Siemens şirketi ile Diesel 50 adet lokomotifin yapımı konusunda  işbirliği anlaşması ve İran’ın Mepna  şirketi ile Siemens şirketi arasında 700 elektrikli lokomotifin satın alınmasıyla ilgili anlaşmanın önümüzdeki hafta imzalanacağını söyledi.

İran şehircilik ve ulaştırma bakanı, Tebriz, Ahvaz ve Çabehar havalimanlarının yatırım amaçlı tanıtıldığını ve bununla ilgili ortak çalışma grubunun oluşturulmasının kararlaştırıldığını ve Alman tarafın bu havalimanlarında yatırım yapmaya ilgi gösterdiğini söyledi.

Almanya ulaştırma bakanı da,  yaptığı açıklamada, ülkenin İran’la  kara, deniz ve hava taşımacılığı alanlarında  işbirliğine hazır olduğunu belirtirken, Almanya’nın Frankfurt, Münih ve Durite havalimanları müdürleri ile Almanya hava yolları şirketlerinin genel müdürünün İran’a kendi tecrübelerini sunmak için İran’a geldiklerini  söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.