İran ve Arap dünyası arasında uluslar arası kültür diyaloğu konferansı sona erdi

  • 23 Ocak 2017
  • 963 kez görüntülendi.
İran ve Arap dünyası arasında uluslar arası kültür diyaloğu konferansı sona erdi

Asrımızda aklaniyet ve itidal alanı adlı uluslar arası İran ve Arap dünyası kültür diyalagu konferansı dün yayınlanan kapanış bildirisiyle sona erdi.

Parstoday’in İRNA’ya dayanarak verdiği habere göre, sözkonusu konferansta İslam dünyasında çekişmelerin ve buhranların azaltılmasında  aklaniyet ve itidalin rolüne vurgu yapılırken, İran ve Arap dünyası düşünürleri ve ileri gelenleri arasında diyalagun  devam etmesi ve önemine vurgu yapıldı ve aynı zamanda İslam ümmetinin birliği ve beraberliğinin altı önemle çizildi.
Sözkonusu konferansın kapanış bildirisinde, İslam toplumunda ilişkilerin ve kültür, sosyal, ve diğer alanlarda  itidal ve aklaniyet diyaloğunun  geliştirilmesinin zaruri olduğuna temas edilirken,  İslam ülkeleri sivil toplum kuruluşları arasında bu minval üzerinde  potansiyellerden en iyi şekilde istifade edilmesi gerektiğine vurgu yapıldı.
Bildiride,  İran ve Arap dünyası  düşünürleri ve önde gelenleri arasında yapıcı ve devamlı görüşmeler için   fırsat ortamının oluşturulmasına işaretle, İran’ın Kum kentinde İslami kültür ve ilmi araştırmalarının yapılması amacıyla  genel sekreterlik oluşturulması gerektiğine vurgu yapıldı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.