İran ve Azerbaycan Cum. arasındaki ortaklıklar, ilişkilerin gelişmesine vesile

  • 04 Kasım 2016
  • 1.002 kez görüntülendi.
İran ve Azerbaycan Cum. arasındaki ortaklıklar, ilişkilerin gelişmesine vesile

İran İslam cumhuriyeti Bakü büyükelçisi, Tahran ve Bakü arasında kültürel, tarihi ve dini ortaklıkların iki ülke arasında önemli ekonomik ilişkilerin gelişmesinde önemli bir faktör olduğunu belirtti.

İRNA’nın bildirdiğine göre İran İslam Cumhuriyetinin Bakü büyükelçisi Cevad Cihangirzade dün akşam İran hükümeti diyalog konseyi ile Batı Azerbaycan eyaleti özel sektörü oturumunda yaptığı konuşmada, eyalet iş adamlarının sanayi, tarım ve ticaret alanlarında Azerbaycan cumhuriyeti işadamları ile ortak çalımalar yapabileceklerini belirtti.

Cihangirzade İran ve Azerbaycan Cum. arasındaki olumlu siyasi atmosfere işaretle, bu uygun ortamda, iki ülke tarafından onaylanan önemli ve etkili projelerin de izlenmesi gerektiğini söyledi.

İran İslam Cumhuriyetinin Bakü büyükelçisi Cevad Cihangirzade İran ve Azerbaycan cumhuriyeti sınırlarının iki tarafında olan Astara-Astara demir yolu projesinin yakın gelecekte iki ülke ekonomisinin canlanmasında önemli rolü olan önemli projelerden olduğunu da sözlerine ekledi./

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.