İran ve Azerbaycan Cumhuriyeti arasında ilişkiler gelişiyor

  • 04 Ekim 2016
  • 940 kez görüntülendi.
İran ve Azerbaycan Cumhuriyeti arasında ilişkiler gelişiyor

İran ve Azerbaycan Cumhuriyeti içişleri bakanları, ikili ilişkilerin her alanda gelişmesine vurgu yaptılar.

İRNA’nın haberine göre, İran içişleri bakanı Abdulrıza  Rahmani Fazli ve Azerbaycan cumhuriyeti içişleri bakanı  Ramil Usubov,  dün Bakü’de yaptıkları görüşmede, terörizmle ve radikalizmle mücadele,  uyuşturucu madde kaçakçılığı ve organize suçların engellenmesi konusunda  görüş alış verişinde bulundular.

Azerbaycan cumhuriyeti içişleri bakanı, güvenliği  istikrar ve kalkınmanın asıl temeli olarak nitelerken,  bölgede radikalizm ve istikrarsızlığın yayılmasına işaretle, maalesef bazı dış güçlerin bölgedeki müdahalelerinden dolayı bölgenin istenmeyen durumda olduğunu ve sözkonusu ülkelerin teröristlere  siyasi, mali  ve lojistik her türlü destek verdiklerini söyledi.

Rahmani Fazli, İran, Rusya ve  Azerbaycan Cumhuriyeti arasında   bölgesel işbirliğini de önemli olarak nitelerken, İran’ın  bölgesel güvenlik konusunda,  iktisadi ve siyasi işbirliğine önem verdiğini söyledi.

(İran İçişleri Bakanı Rahmani Fazli, Azerbaycan Cumhuriyetine  düzenlediği ziyaret kapsamında Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile de bir araya geldi. Görüşmede başta siyaset olmak üzere iki ülke arasındaki ilişkilerin uyuşturucu kaçakçılığı ve terörizme karşı mücadele alanlarında artırılması gerektiğini vurgulayan Rahmani Fazli, doğal afetler konusunda da iki ülke arasında birkaç işbirliği anlaşmasının imzalandığını duyurdu.

Tahran-Bakü ilişkilerinin olumlu nitelikte olduğunu ifade eden Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev de bu görüşmede, terörizme karşı mücadelede bütün bölge ülkelerinin işbirliği yapmasının gerekli olduğunu belirtti.)

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.