İran ve Azerbaycan Cumhuriyeti Savunma Bakanlarından İşbirliğine Vurgu

  • 21 Nisan 2015
  • 816 kez görüntülendi.
İran ve Azerbaycan Cumhuriyeti Savunma Bakanlarından İşbirliğine Vurgu

İslami İran ve Azerbaycan Cumhuriyeti savunma bakanları, ikili işbirliklerin geliştirilmesi, bölgesel ve uluslar arası meseleleri ele aldılar.
İran savunma bakanlığının bildirdiğine göre, savunma bakanı Hüseyin Dehgan, dün Bakü’de Azerbaycan cumhuriyeti mevkidaşı Zakir Hasanov ile görüşmesinde, iki ülkenin bölgenin güvenlik gelişmeleri ve meseleleri etrafında görüş alış verişleri ve ortak tutumlarının iki ülkenin işbirliğini geliştirmesi için bir fırsat olduğunu söyledi.
Azerbaycan cumhuriyeti savunma bakanının daveti üzerine Bakü’ye giden İran savunma bakanı Dehgan, bölge ve dünyada mevcut güvenlik durumu ile terörizmin yayılmasının vahim boyutlarda olduğuna işaretle, iki ülke arasında güvenlik ve savunma alanında işbirliklerinin geliştirilmesi gerektiğini söyledi.
Bu arada Azerbaycan Cumhuriyeti savunma bakanı da, sözkonusu görüşmede, İran ordusunun savunma ve teknoloji alanındaki gücü ve yeteneklerini överek, Azerbaycan cumhuriyetinin mümkün olan en kısa zamanda İran’la teknik konuda anlaşmayı yürürlüğe koymaya hazır olduğunu söyledi.
Zakir Hasanov, iki ülke arasında anlaşmaların yürürlüğe geçirilmesi için iki ülke savunma bakanları başkanlığında askeri-savunma işbirliği ortak komisyonun oluşturulmasının zaruri olduğunu belirterek; Azerbaycan cumhuriyeti cumhurbaşkanının İran’la ilişkiler seviyesinin yükseltilmesini istediğini ve aynı zamanda İran’ın, Bakülü yetkililer arasında özel yerinin olduğunu söyledi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.