İran ve Azerbaycan Cumhuriyeti sınırlarında güvenlik iki ülkenin yararınadır

  • 17 Mart 2018
  • 1.001 kez görüntülendi.
İran ve Azerbaycan Cumhuriyeti sınırlarında güvenlik iki ülkenin yararınadır

İran büyükelçiliğinin Bakü’deki askeri ataşesi albay Ali Seyfi, Nahçıvan özerk cumhuriyeti sınır ve askeri yetkililerle görüşmesinde, ”iki ülke sınırlarında güvenliğin hakim olmasının sınır işbirliği için başarılı bir örnek olduğu gibi bunun iki ülkenin yararına olduğunu’ söyledi.

İran’ın Nahçıvan’daki konsolosluğunun bildirdiğine göre, albay Seyfi  dün Nahçıvan bölgesine yaptığı ziyarette, Nahçıvan özel ordu komutanı Kerem Mustafayev ve Nahçıvan sınır güçleri komutanı Asıf Guliyev’le ayrı ayrı görüştü.

Sözkonusu görüşmede taraflar, iki taraf arasında işbirliklerin gelişmesinin sınırlarda güvenlik ve sebatın sağlanmasına vesile olduğunu belirterek memnuniyetlerini ve bu işbirliğinin devam etmesi gerektiğini bildirdiler.

İran’ın Bakü büyükelçiliği askeri ataşesi, İran’ın, bölgenin güvenliğinin bölge ülkeleri tarafından temin edilmesi gerektiğine dair ilkesine vurgu yaparken, İran ve Azerbaycan Cumhuriyeti arasında işbirliğinin sınırların ve bölgenin güvenliğine ve istikrarına vesile olduğunu  söyledi.

Nahçıvan askeri yetkilileri de sözkonusu görüşmelerde, İki ülke arasında tarihi köklü geçmişe temasla, iki ülke arasındaki işbirliklerini olumlu ve yapıcı olarak nitelediler ve bu işbirliğin devam etmesinin zaruretine vurgu yaptılar.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.