İran ve Azerbaycan, otomotiv sanayide anlaştılar

  • 13 Mart 2016
  • 1.077 kez görüntülendi.
İran ve Azerbaycan, otomotiv sanayide anlaştılar
İran’ın kuzey batı eyaleti Doğu Azerbaycan’dan Bakü’ye giden heyet, Azerbaycan Cumhuriyeti ekonomi bakanı ve İran-Azerbaycan Cumhuriyeti orak ekonomi komisyon başkanı Şahin Mustafayev ile bu ülkede otomobil fabrikasının kurulması konusunda anlaştılar.

Söz konusu görüşmede ikili işbirliği alanlarının incelenmesi ardından Azerbaycan Cumhuriyeti ve İran’ın Doğu Azerbaycan eyaletinin ortak yatırımı ile, Azerbaycan Cumhuriyeti’nin Sumgait sanayi kentinde otomobil fabrikasının kurulmasına karar verildi.

Görüşmede ayrıca Azeri tarafın İran’dan başta traktör olmak üzere tarım makineleri ve lokomotif satın alınması konusunda fikir teatisinde bulunulurken, bu bağlamda bir heyetin İran’ın Doğu Azerbaycan eyaleti merkezi Tebriz kentine gönderilmesi ve gereken uzman incelemelerin yapılması kararlaştırıldı.

Doğu Azerbaycan eyaleti valisi siyasi güvenlik yardımcısının başkanlık ettiği İran heyetinde eyaletin Ekonomik ve insan kaynakları Vali Yardımcısı, Tebriz otomotiv sanayi ve traktör fabrikası genel müdürleri de yer aldı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.