İran ve Azerbaycan’dan uzay alanında işbirliği

  • 05 Aralık 2019
  • 1.055 kez görüntülendi.
İran ve Azerbaycan’dan uzay alanında işbirliği

İran İletişim ve Bilgi Teknolojileri Bakanı Muhammed Cevad Azeri Cehromi Bakü’de Azerbaycan cumhuriyeti uzay ajansı başkanı Reşad Nebiyov’la görüşmesinde, uzay alanında ikili işbirliğine vurgu yaptı.

İRNA ajansına göre, İran İletişim ve Bilgi Teknolojileri Bakanı Muhammed Cevad Azeri Cehromi, İran’ın Azerbaycan cumhuriyetiyle uzay alanında işbirliğine sıcak baktığını belirterek, ‘uzay bilimi ve çeşitli uyduların yapımı tek başına ekonomiyle ilgili değildir’ dedi.

Muhammed Cevad Azeri Cehromi, ekonominin geleceğinin büyük oranda uzaya bağlı olacağını belirterek, İran’ın bu alanda 20 yıllık bir programının olduğunu ve bunun yarısını geride bıraktığını ve İran’ın bu alanda sadece kullanıcı ve tüketici olmak istemediğini aksine üretici olmak istediğini ve uzay biliminin İran için zaruri bir stratejik olduğunu söyledi.

Azerbaycan Cumhuriyeti Uzay Ajansı başkanı Reşad Nebiyov da, sözkonusu görüşmede, İran’la uzay alanında işbirliğine sıcak baktıklarını belirterek, Bakü’nün bu alanda ortak projelere de hazır olduğunu söyledi.

Nebiyov, İran’la bu alanda işbirliğinin en kısa zamanda başlamasını istediklerini söyledi.

25. Uluslararası Bakütel-2019 Bilgi Teknolojileri Fuarı ve Azerbaycan Cumhuriyeti yetkilileriyle görüşmek için Bakü’ye giden İran İletişim ve Bilgi Teknolojileri Bakanı Muhammed Cevad Azeri Cehromi, 3 aralık tarihinde de Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile bir araya geldi.

Görüşmede, İran ve Azerbaycan arasındaki ilişkilerin iletişim alanında geliştirilmesi ve her iki ülkedeki firmaların daha çok işbirliği yapması için uygun şartların sağlanması gerektiği vurgulandı.

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.