İran ve Belarus dışişleri bakanları arasında görüşme

  • 28 Aralık 2014
  • 758 kez görüntülendi.
İran ve Belarus dışişleri bakanları arasında görüşme

İslami İran ve Belarus dışişleri bakanları  iki ülke arasında her alanda ilişkilerin geliştirilmesine vurgu yaptılar.

İran dışişleri bakanı Muhammed Cevad Zarif, dün Tahran’da Belarus dışişleri bakanı Vladimir Maki ile görüşmesinde, iki ülke arasında her alanda ilişkilerin geliştirilmesi gereğine vurgu yaparken,  İran İslam cumhuriyetinin Blarus ile  ticari ve diğer alanlarda ilişkilerin üst düzeylere  çıkarılmasından yana olduğunu dile getirdi.

İslami İran dışişleri bakanı, İran ve Belarus aleyhinde devam eden  adaletsiz  yaptırımlara da temasla, batılı ülkelerin yaptırımı,  diğer ülkelere karşı baskı aracı olarak kullandıklarını  söyledi.

İran dışişleri bakanı, İran’ın nükleer  meselesinin barışçı ve müzakerelerle çözümünden yana iyi niyet içinde olduğunu belirterek, batılıların  gerçekçi  yaklaşmaları halinde adaletsiz ve kanunsuz yaptırımlarla meselesinin bir neticeye varamayacağını göreceklerini ve  tabii olarak böyle bir bakış açısının da İran ve 5+1 grubu arasında müzakerelerin başarıyla sonuçlanmasına vesile olacağını dile getirdi.

Sözkonusu görüşmede, Belarus dışişleri bakanı da,  İran’a yaptığı ziyaretten memnuniyetini dile getirirken, Blarus açısından İran’ın her zaman güvenilir dostlar arasında yer aldığını belirtti.

Belarus dışişleri bakanı, ülkesinin İran’ın nükleer enerji teknolojisinden yararlanması konusunda  desteğini tekrarlarken, İran nükleer timinin bu zamana kadar müzakerelerde  mantıklı ve tedbirli bir şekilde   tutum sergilediğini  bildirdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.