İran ve Ermenistan dışişleri bakanları arasında görüşme

  • 06 Haziran 2016
  • 824 kez görüntülendi.
İran ve Ermenistan dışişleri bakanları arasında görüşme

İslami İran dışişleri bakanı Muhammed Cevad Zarif, Amerika’dan, nükleer anlaşma ‘KOEP’in yürürlüğü konusunda ciddi ve uygulaması olan adım atmasını istedi.

İran ve Ermenistan dışişleri bakanları Zarif ve Nalbandyan arasında dün yapılan görüşmede, ikili ilişkilerin geliştirilmesi yolları, bölgesel ve uluslararası meseleler ele alındı.

Zarif, sözkonusu görüşmede, nükleer anlaşmayla ilgili Bankalıcılık ilişkilerindeki son duruma işaretle, bu doğrultuda ilk adımın atıldığını ama Amerikalıların bu konuda ciddi olarak hareket etmesi gerektiğini ve nükleer anlaşmanın bütün maddelerinin yürürlüğe girmesi için ciddi tutum sergilemeleri gerektiğini söyledi.

İran dışişleri bakanı Zarif, ayrıca İran ve Ermenistan arnasında bölgede barış ve güvenlik için ilişkilerin geliştirilmesi gerektiğini bildirirken, İran, Karabağ buhranında, iki tarafı şiddetten kaçınmaya davete ettiğini ve bu konuda ve bölgede barış ve güvenliğin sağlanması için her türlü işbirliğine hazır olduğunu söyledi.

Görüşmede Ermenistan dışişleri bakanı da, iki ülke arasında enerji ve ekonomi alanlarında ilişkilerin geliştirilmesini isterken, İran’ın Karabağ buhranında yapıcı rolüne temas ederek,İran’ın büyük ve güçlü bir ülke olarak bölge meselelerinde etkili bir ülke olduğunu ve bölge gelişmelerinde İran’ın tecrübesinden yararlanılması gerektiğini söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.