İran ve Güney Afrika arasında iktisadi işbirliği gelişiyor

  • 25 Nisan 2016
  • 1.028 kez görüntülendi.
İran ve Güney Afrika arasında iktisadi işbirliği gelişiyor

Güney Afrika cumhurbaşkanı, İran ile iktisadi ve diğer alanlarda ilişkilerin ve işbirliklerin geliştirilmesinin zaruri olduğunu söyledi.

İRİB ajansının bildirdiğine göre, Tahran’da temaslarda bulunan Güney Afrika cumhurbaşkanı Jacob Zuma, Tahran’da düzenlenen İran ve Güney Afrika iktisadi Seminerinde yaptığı açıklamada, İran cumhurbaşkanıyla görüşmesinde iki ülke arasında bir kaç işbirliği anlaşmasının imzalanmasına temasla, bu anlaşmaların imzalanmasıyla iki ülke arasında ilişkilerin hızlı bir şekilde artacağını söyledi.

Jacob Zuma, iki ülke arasında iki ülke arasında iktisadi hacmin yıllık 350 milyon dolar olduğunu belirterek, iki ülke yetkililerinin 2020 yılına kadar bu rakamı 8 milyar dolara çıkarma kararlılığında olduklarını söyledi.

Güney Afrika cumhurbaşkanı, iki ülke arasında iktisadi kalkınma hedeflerinin gerçekleşmesi ve anlaşmaların yürürlüğe girmesinin iki ülke özel sektörlerinin katılımıyla mümkün olacağını belirterek, bundan dolayı, iki ülke özel sektörünün bu alanda ciddi rol almaları gerektiğini söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.