İran ve Güney Kore ilişkileri Amerikan’ın etkisi altında olmamalı

  • 03 Mayıs 2016
  • 806 kez görüntülendi.
İran ve Güney Kore ilişkileri Amerikan’ın etkisi altında olmamalı

İslam İnkılabı Rehberi İmam Seyyid Ali Hamanei, Güney Kore Cumhurbaşkanı Parg Geun Hye’yi kabul ettikleri görüşmede, iki ülke ilişkilerinin Amerika’nın etkisi altında olmaması gerektiğini söylediler.

İslam İnkılabı Rehberi İmam Seyyid Ali Hamanei, Tahran’da bulunan Güney Kore Cumhurbaşkanı Parg Geun Hye’yi kabul ettikleri görüşmede, “İran ve Güney Kore ilişkileri Amerika’nın etkisi altında olmamalı” diye söylediler.

İslam İnkılabı Rehberi İmam Seyyid Ali Hamanei, İran İslam Cumhuriyeti’nin Asyalı devletlerle yüksek seviyeli ilişkiler peşinde olduğunu belirterek, “Biz dış politikada kültürel ve tarihi ortaklıklar nedeniyle Asya’ya daha çok meyilliyiz ve bu nedenden dolayı Asya’nın gelişmiş ülkelerinden biri olan Güney Kore gibi ülklerle daha çok ortak işbirliği alanı ve fırsatı olduğunu düşünüyoruz” dediler.

İslam İnkılabı Rehberi İmam Seyyid Ali Hamanei, ayrıca bölge ve dünyada ceryan eden güvenlik sorunlarına dikkat çektiler ve “Eğer terör ile hakiki ve doğru bir şekilde mücadele edilmezse bunun gelecekte bertaraf edilmesi daha da zor olacaktır ve hiçbir ülke bu konuda güvende olamyacak” diye konuştular.

İmam Seyyid Ali Hamanei, Güney Kore Cumhurbaşkanı Parg Geun Hye’yi ile yaptıkları görüşmenin bir diğer kısmında ise, İran ve Güney Kore’nin uzun ve köklü bir ilişkiye sahip olduğunun altını çizerek, “İran ve Güney Kore ilişkileri Amerika’nın etkisi altında olmamalı” diye söylediler.

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.