İran ve Irak arasında ortak Sohrab petrol sahası geliştiriliyor

  • 07 Mart 2022
  • 213 kez görüntülendi.
İran ve Irak arasında ortak Sohrab petrol sahası geliştiriliyor

İran ulusal petrol firması genel müdürü, İran ve Irak arasında ortak Sohrab petrol sahasının geliştirilmesini vurguladı.

Muhsin Hoceste Mehr, Genç Gazeteciler Kulübü’ne verdiği demeçte, Irak ile Huzistan ilinde Sohrab ortak petrol sahasının geliştirilmesi için, günde 30.000 varil üretim ve ayrıca yaklaşık 840 milyon dolar yatırım için anlaşma imzalandığını duyurdu.
İran ulusal petrol firması genel müdürü ayrıca Ulusal İran Petrol Şirketi’ndeki önemli çalışma eksenleri arasında ortak petrol sahalarının geliştirilmesi ve bir sonraki eksen, brülördeki gazların veya petrol ile birlikte üretilen gazların toplanması olduğunu belirtti.
Sohrab ortak petrol sahası, Huzistan’da Ahvaz şehrinin kuzeybatısında ve İran-Irak sınırında yer almakta ve Irak’ın Hoveyzeh petrol sahası ile ortaktır.
800 milyon dolar değerindeki Sohrab ortak petrol sahasının geliştirilmesi ve işletilmesine ilişkin sözleşme, 6 Şubat 2022 tarihinde ” Ülkede 48 büyük endüstriyel projenin başlama operasyonları” başlığında cumhurbaşkanı Seyid İbrahim Reisi, petrol bakanı Cevad Ovci, İran ulusal petrol firması genel müdürü Muhsin Hoceste Mehr, Dana enerji firması genel müdürü Muhammed İrevani’nin katılımı ile düzenlenen törende imzalandı./

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.