İran ve Irak, Erbain ziyaretçilerinin güvenliğine vurgu yaptılar

  • 07 Kasım 2017
  • 1.162 kez görüntülendi.
İran ve Irak, Erbain ziyaretçilerinin güvenliğine vurgu yaptılar

İran’ın Bağdat askeri ataşesi ve Irak savunma bakanı, Erbaini Hüseyni (as) ziyaretçilerinin güvenliğinin sağlanması zarureti hakkında ortak görüş belirttiler.

İRNA’nın bildirdiğine göre İran’ın Bağdat askeri ataşesi tuğgeneral Mustafa Muradiyan ile Irak savunma bakanı İrfan el-Hayali dün bir araya gelerek görüştüler ve ikili ilişkilerin güçlendirilmesi, Erbiani Hüseyni ziyaretçilerinin güvenliğinin güçlendirilmesi yönünde gerekli koordinasyonun sürdürülmesi etrafından fikir alış verişinde bulundular.

İran’ın Bağdat askeri ataşesi ayrıca Irak ordusu ve halk direniş güçlerinin IŞİD terör örgütü karşısındaki son zaferlerinden dolayı da Irak devleti ve halkına tebrikte bulundu.

Öte yandan İran ve Irak savunma bakanları dün bir telefon görüşmesi gerçekleştirerek savunma alanında iki ülke işbirliği mevzuularını ele aldılar.

Irak hükümeti, ordusu ve güvenlik güçlerinin İranlı Erbain ziyaretçilerinin güvenliğini sağlama yönündeki çaba ve gayretlerinden dolayı teşekkürlerini bildiren İran savunma bakanı tuğgeneral Emir Hatemi, İran’ın Irak’ta her türlü işbirliğine hazır olduğunu bildirdi.

Irak savunma bakanı da bu görüşmede terörizme karşı mücadelede İran’ın Irak ordusu ve savunma güçlerine üstün katkılarından dolayı teşekkürlerini bildirdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.