İran ve İspanya’nın doğalgaz işbirliği

  • 07 Eylül 2015
  • 876 kez görüntülendi.
İran ve İspanya’nın doğalgaz işbirliği

İran ve İspanya’nın yeni tur müzakereleri ile eş zamanlı olarak, Güney Pars doğalgazının intikali ve ihracatının LNG mamulleri kapsamında güney Avrupa’ya taşınması için yeni müzakereler başlatıldı.
İspanya Enerji Ve Turizm Bakanı’na eşlik eden 70 İspanya şirket müdürleri ve temsilcilerinden oluşan büyük bir ekonomik heyeti halen Tahran’da bulunmaktadır. Bu bağamda İspanya’nın büyük petrol şirketi Repsol söz konusu heyetin bünyesinde Tahran’da İran Petrol Milli Şirketi yetkilileri ile bir araya gelerek işbirliği yollarını aramaktadırlar.
Bu kapsamda İspanya Enerji ve Turizm Bakanı Jose Manuel Soria Lopez ile ortak oturum düzenleyen İran Petrol Bakanı Bijen Zengene, yaptığı görüşmeler hususunda bilgi vererek, Güney Pars doğalgazının intikali ve ihracatının LNG mamulleri kapsamında güney Avrupa’ya taşınması için yeni müzakereler başlattıklarını bildirdi.
Yaptırımlar dolaysıyla bu alandaki işbirliğinin yeniden başlatılması için iki ülke arasında yaşanan sorunları hatırlatan Zengene, İspanyol bakanı ile görüşmesinde petrol, petrokimya, rafine ve gerekli teçhizatların yapımı ve revizyonu için işbirliği yollarını aradıklarını ve bu bağlamdaki işbirliğine istekli olduklarını kaydetti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.