İran ve İsviçre: Buhranlar siyasi yoldan halledilmeli

  • 28 Ekim 2016
  • 1.032 kez görüntülendi.
İran ve İsviçre: Buhranlar siyasi yoldan halledilmeli

İran meclis başkanı yardımcısı ve İsviçre dışişleri bakan vekili Suriye ve Yemen sorunlarının siyasi yolla halledilmesi gerektiğini bildirdiler.

İRNA’nın haberine göre, İran meclis başkanı uluslararası  işler yardımcısı  Hüseyin Emir Abdullahiyan,  dün  İsviçre dışişleri bakan vekili  Eyu Rusye ile  yaptığı görüşmede, İran’ın bölgede güven ve huzurun dönmesi için çaba gösterdiğini belirterek, İran’ın bölge ve uluslararası buhranların  her zaman siyasi yoldan çözümüne vurgu yaptığını  ve  bu konuda hiç bir çabadan el çekmeyeceğini söyledi.

Emir Abdullahiyan, bölge ülkelerinde terörizmle mücadelede İran askeri müsteşarların  bulunmasına da temasla, ”Amerika ve müttefiklerinin  askeri müdahaleleri ve tekrarlanan yanlış siyasetlerinin, Irak,  Suriye, Libya ve diğer ülkelerde  buhranlara neden olduğunu söyledi.

Sözkonusu görüşmede İsviçre dışişleri bakan vekili de, İran’ın bölge ve dünyanını barışı için  gösterdiği çabayı takdir ederken, ”malesef bazı yanlış girişimlerin bölge ve dünyada bugün yaşanan buhranlara sebep olduğunu bunların da  eski haline almasının son derece zor olduğunu” söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.