İran ve Kıbrıs meclis başkanları ikili ilişkilerin geliştirilmesine vurgu yaptılar

  • 31 Ekim 2016
  • 916 kez görüntülendi.
İran ve Kıbrıs meclis başkanları ikili ilişkilerin geliştirilmesine vurgu yaptılar

İran ve Kıbrıs meclis başkanları bölgede sebat ve barışın yerleşmesi hedefiyle ikili işbirliklerin geliştirilmesi gerektiğini söylediler.

İSNA’nın haberine göre, Laricani,  dün  Tahran’da Kıbrıs (Rum kesimi) meclis başkanı Dimitrni Siloris ile ortak basın toplantısında yaptığı açıklamada, iki ülkenin her zaman çeşitli alanlarda güzel ilişkilerinin olduğunu belirtirken, terörizm konusuna da temasla, iki taraf açısından terörizmin ciddi bir sorun olarak görüldüğüne işaret ederek; ‘İran’ın Kıbrıs’la  iktisadi, kültürel ve bankacılık alanında işbirliklerini geliştirmeye hazır olduğunu’ söyledi.

Kıbrıs Meclis Başkanı da sözkonusu ortak basın toplantısında, iki ülke ilişkilerinin her zaman iyi olduğunu belirterek; İran meclis başkanı Laricani ile görüşmede, İran’ın, Avrupa Birliği ile ilişkilerinin geliştirilmesi ve İran-Kıbrıs arasında kültürel ve iktisadi ilişkilerinin geliştirilmesi yollarının ele alındığını söyledi.

Kıbrıs meclis başkanı, terörist girişimler ve askeri eksenli  olarak  sebat ve barışın bölgede sağlanmasının mümkün olmadığını belirterek; ”İran ve Kıbrıs’ın, ikili ilişkileri geliştirmek yoluyla,  bölgenin barış ve sebatının sağlanmasında önemli rol oynayabilirler’ dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.