İran ve Kırgızistan arasında ilişkiler gelişiyor

  • 03 Kasım 2016
  • 927 kez görüntülendi.
İran ve Kırgızistan arasında ilişkiler gelişiyor

Kırgızistan Dışişleri Bakanı Erlan Abdildayev, İran İslam Cumhuriyeti ile siyasi, kültürel, iktisadi, bölgesel ve uluslararası alanda ilişkileri ve işbirliği geliştirmenin öncelikli siyasetlerinden olduğunu söyledi.

Kırgızistan Dışişleri Bakanı Erlan Abdildayev, dün İran dışişleri bakanlığının Asya ve Okyanusya işlerinden sorumlu yardımcısı İbrahim Rahimpur ile görüşmesinde; iki ülkenin terörizm ve radikalizmle mücadele konusunda işbirliklerde ortak  tutuma sahip olduklarını söyledi.

Kırgızistan dışişleri bakanı, İran’ın Şanghay İşbirliği Örgütü’ne üyeliği konusunda da, İran’ın bu örgüte tam üyeliğinin  kesinlikle örgütün gücünü ve kabiliyet alanını daha da arttıracağını  söyledi.

Bir heyet başkanlığında Kırgızistan’a giden İran dışişleri  bakanlığı yardımcısı da, iki ülke arasında ilişkilerin gelişmesi sürecinden memnuniyetini bildirirken,yaptırımların kalkmasından sonra  iki ülke arasında başta iktisadi olmak üzere her alanda ilişkilerin gelişmesi için iyi bir  fırsatın olduğunu söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.