İran ve Küba dışişleri bakanları Havana’da bir araya geldiler

  • 23 Ağustos 2016
  • 776 kez görüntülendi.
İran ve Küba dışişleri bakanları Havana’da bir araya geldiler

İran İslam Cumhuriyeti ve Küba, başta ekonmik olmak üzere iki ülke arasındaki ilişkilerin gelişmesi zaruretini vurguladılar.

Havana’da Küba Dışişleri Bakanı Bruno Rodriguez Parrilla ile bir araya gelen İran İslam cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, Tahran ve Havana’nın, direniş sayesinde yaptırımlara galebe çalmanın mümkün olduğunu gösterdiklerini söyledi.

İran halkının, yaptırımın kendi siyaset ve görüşlerinden vazgeçiremeyeceğini büyük güçlere ispatladığını belirten Zarif, bugün İran’ın Küba ile yeni bir ilişki temelini attığını, iki ülke arasında teknoloji, bioteknoloji ve ilaç gibi alanlardaki işbirliğinin gelecekte iki ülke münasebetlerini daha da geliştirebileceğini söyledi.

Küba Dışişleri Bakanı Bruno Rodriguez Parrilla da bu görüşmede ülkesinin İran ile ilişkileri en üst seviyeye çıkarma konusunda kararlı olduğunu hatırlatarak, İran’ın başarı ve ilerlemelerinin, Küba için de bir iftihar vesilesi olduğunu söyledi.

İran ve Küba’nın ilişkilerinin önümüzdeki dönemde daha da gelişebileceğini hatırlatan Küba Dışişleri Bakanı Bruno Rodriguez Parrilla, halı hazırda iki ülke diplomatik ilişkilerinin en üst seviyede olduğunu, uluslararası alanda da iki ülkenin yakın bir ilişki ve teamül içinde bulunduklarını söyledi.

Küba dışişleri bakanı ayrıca, Küba’nın nükleer bilimden yararlanma konusunda İran’a tam destek verdiğini de söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.