İran ve Lübnan ilişkilerinin gelişmesi için ortam hazırlandı

  • 08 Kasım 2016
  • 985 kez görüntülendi.
İran ve Lübnan ilişkilerinin gelişmesi için ortam hazırlandı

İslami İran dışişleri bakanı Muhammed Cevad Zarif, Lübnan cumhurbaşkanı Mişel Aoun’la görüşerek, bir çok konuyu ele aldı.

Dün Lübnan’a giden Zarif, bu ülkenin yeni cumhurbaşkanı Mişel Aoun’la görüşmesinde, Lübnan’ın yeni cumhurbaşkanı seçilmesini tebrik etti ve  bunu Lübnan’ın bütün halkı için  büyük bir zafer ve kazanımı olarak niteledi.

İran dışişleri bakanı, bölgede istikrar ve güvenliğin oluşturulması ve işbirliği için İran ve Lübnan arasında siyasi ve iktisadi  ilişkilerin  geliştirilmesi gerektiğini hatırlattı.

Sözkonusu görüşmede, Lübnan cumhurbaşkanı da, cumhurbaşkanlığının  ilk saatlerinde İran cumhurbaşkanının tebrik mesajı  ve telefon etmesinden dolayı teşekkür ederken, İran cumhurbaşkanını Lübnan’da sebatın sağlanması için   tutumu ve görüşlerinin takdire  şayan olduğunu belirterek, iki ülke ilişkilerinin   başta siyasi ve iktisadi olmak üzere her alanda geliştirilmesi gerektiğini söyledi.

General Aoun, terörizmle mücadele için ülkeler arasında işbirliğine vurgu yaparak, Lübnan’ın, kendi topraklarına saldırılarda ve tecavüzde bulunan teröristlere karşı  mücadele ettiğini söyledi.

İran dışişleri bakanı Zarif,  Lübnan cumhurbaşkanıyla görüşmesinden sonra basına yaptığı açıklamada,  İran ve Lübnan’ın ilerlemesi ve sebatı için ortak çıkarları savunduklarını ve bunun için çalışacaklarını belirterek, iki ülke ilişkilerinin geleceğine umutlu baktığını ve iki ülke ilişkilerinin  gelişmesinin bölgenin sebat ve barışının da lehine olduğunu ve hiç kimsenin zararına olmayacağını söyledi.

İran dışişleri bakanı, İran ve Lübnan’ın siyonist İsrail, tekfirci terör örgütleri gibi ortak düşmanlarının olduğunu belirten Zarif,  ortak düşmanların ötesinde,  iki ülkenin  ilerlemesi ve sebatı için ortak çıkarların  olduğunu söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.