İran ve Macaristan arasında petrol işbirlikleri gelişiyor

  • 22 Haziran 2016
  • 935 kez görüntülendi.
İran ve Macaristan arasında petrol işbirlikleri gelişiyor

İran milli petrol şirketi uluslararası işler müdürü Muhsin Kamseri, İran’ın Macaristan’a petrol ihraç edeceğini söyledi.

İRNA’nın haberine göre, Kamseri, dün yaptığı açıklamada, Macaristan şirketlerinin İran’dan petrol almak istediklerini belirterek; Avrupa ülkelerinin yaptırım döneminde İran’dan petrol alımını durduklarını ama nükleer anlaşmanın ardından yeniden İran’ın müşterisi olduklarını söyledi.

İranlı yetkili, Total (Fransa), Shell (Hollanda-İngiliz) Saras (İtalya), İplom (İtalya), Helnik (Yunan) ve Repsol (İspanya) şirketlerinin İran’dan petrol alımına temasla; ”İran’ın yeni şartları petrol piyasalarına yeniden dönmek için bir fırsat olarak iyi bir şekilde değerlendireceğini” söyledi.

İranlı yetkili, İran ve Macaristan’ın MOL petrol ve gaz şirketi arasında yeni ticari işbirliğinin gelişmesine de işaretle; bu şirketin İran’ın eski müşterisi olduğunu ve bundan dolayı öncelikli olduğunu ve bu şirketle işbirliğinin başlaması için müzakerelerin gündemde olduğunu söyledi.

Bilindiği gibi nükleer anlaşmanın yürürlüğe girmesinin ardından daha önce 5 ülkeyle kısıtlı olan müşterisi sayısından kurtularak bütün şirketlere satış imkanı buldu ve bu doğrultuda batılı ülkeler ve şirketler de yeniden İran’ın müşterisi oldular.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.