İran ve Pakistan arasında demiryolu taşıma şebekesi hizmete açıldı

  • 14 Haziran 2015
  • 974 kez görüntülendi.
İran ve Pakistan arasında demiryolu taşıma şebekesi hizmete açıldı

İran ve Pakistan arasında demiryolu yük taşımacılığıyla ilgili ilk şebeke İran’ın Zahedan kenti ile Pakistan’ın Kuveyte kenti arasında  iki ülke yetkililerinin  katıldığı özel bir merasimle hizmete açıldı.

İran demiryolu  güney doğu genel müdürü Mustafa Davudi,  dün  merasimin kulisinde İRNA ajansına  yaptığı açıklamada, iki ülke arasında demiryolu irtibatının 90 yıldan fazla bir geçmişinin olduğunu  belirterek, ama bu zamana kadar iki ülke arasında demiryolu genişliğinin farklı olmasından dolayı İran vagonları ve lokomotiflerinin Pakistan’a gönderilemediğini ve aynı şekilde Pakistan lokomotif ve vagonlarının da İran’a gönderilemediğini söyledi.

Davudi, Pakistan vagonlarının Zahedan’a ne zaman ulaşacağıyla ilgili belirsizlikten dolayı  İranlı işadamlarının  ciddi sorunla karşı karşıya kaldığını ve bundan dolayı son birkaç yıldır  güney doğu hattında  sorunun çözümüne ağırlık verildiğini söyledi.

Mustafa Davudi,  Pakistan demiryolları genel müdürünün İranlı mevkiidaşı ile Tahran’da  yaptığı son görüşmede, iki ülke arasında demiryolu yük taşıma şebekesinin çalışma takvimiyle ilgili bütün  programların yapıldığını  ve anlaşmaya varıldığını söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.