İran ve Pakistan Yeni Ordu Kurma Noktasında Anlaştı

  • 11 Kasım 2017
  • 1.498 kez görüntülendi.
İran ve Pakistan Yeni Ordu Kurma Noktasında Anlaştı

Ortadoğu’da yaşanan yeni gelişmelerle beraber, ABD Başkanı siyonist Donald Trump’ın hedefindeki İran ve Pakistan safları sıklaştırıyor.
Devrim Muhafızları Komutanı Ali Caferi, Tahran’ı ziyaret eden Pakistan Genelkurmay Başkanı Cavid Bajva’ya, İran’daki gönüllü gençlerden oluşan ‘Besic’lere benzer birlik kurmalarını önerdi. Caferi bu konuda işbirliğine hazır olduklarını söyledi.
ABD Başkanı Donald Trump’ın son dönemde İran’a karşı artan baskıları ve yeni Afganistan stratejisiyle Pakistan’ı hedef alması bölgede yeni bir ittifakı doğuruyor. İran’ın başkenti Tahran’da Salı günü görüşen Pakistan Genelkurmay Başkanı Cavid Bajva ve İran Devrim Muhafızları (IRGC) Genel Komutanı Muhammed Ali Caferi, askeri ve savunma alanında işbirliğinin geliştirmesi konularını ele aldı. Bacva’ya, Pakistan Ordusu’nu desteklemek için İran’daki ‘Besic’ kuvvetlerine benzer bir birliğin kurulması tavsiyesinde bulunan Caferi, İran güçlerinin bu konuda Pakistan ordusuyla işbirliği yapmaya hazır olduğunu bildirdi. Caferi, gönüllü gençlerden oluşan bir milis teşkilatının kurulmasının “Pakistan’daki güvenliği sarsan taraflara karşı önlem sağlayacağını” belirtti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.