İran ve Rusya arasında nükleer konuda müzakere

  • 12 Ocak 2015
  • 801 kez görüntülendi.
İran ve Rusya arasında nükleer konuda müzakere

İslami İran dışişleri bakanlığı sözcüsü Merziye Efhem, Rusya dışişleri bakan yardımcısı Sergey Reyabekov’un  İran’a yapacağı ziyarette, iki ülke arasında  nükleer konuda müzakereler ve işbirliğinin ele alınacağını söyledi.

Mehr haber ajansına demeç veren Merziye Efhem, sözkonusu Rus yetkilinin İran’a yönelik ziyaretinin önemli olacağını belirterek, bu ziyaretin ayrıca İran ve 5+1 grubu arasında görüşmelerin devamı niteliğinde olacağını kaydetti.

İran dışişleri bakan yardımcısı ve İran nükleer heyeti üyesi Abbas Erakçi, daha önce yaptığı açıklamada Rusya dışişleri bakan yardımcısının 12 ocak tarihinde  nükleer konuda ikili işbirliğini görüşmek üzere İran’a geleceğini bildirmişti.

Abbas Erakçi, ayrıca 15-17 ocak tarihlerinde Cenevre’de  İran ve Amerika arasında nükleer konuda görüşmelerin yapılacağını bildirmiş ve 18 ocak tarihinde de İran ve 5+1 grubu ile  müzakerelerin düzenleneceğini dile getirmişti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.