İran ve Rusya arasında Süper Jet satışı konusunda müzakere

  • 14 Aralık 2016
  • 1.097 kez görüntülendi.
İran ve Rusya arasında Süper Jet satışı konusunda müzakere

Rusya enerji bakanı İran ile müzakerelerde Süper Jet uçağının İran’a satılacağını bildirdi.

Tesnim haber ajansına göre, Rusya enerji bakanı Aleksandr Novak,  dün Rusya ve İran ticari seminerinde  yaptığı açıklamada, Rusya’nın İran’a süper jet uçağı satacağını haber verirken, İran ve Rusya’nın 10 bankasının da işbirliğini başlattıklarını ve bu konunun takibi için özel bir heyetin oluşturulduğunu söyledi.

Rusya enerji bakanı, İran ve Rusya arasında yatırım  anlaşmasının  iki ülke ekonomi bakanlıklarına sunulduğunu söyledi.

Rusya enerji bakanı, İran ve Rusya  maliye bakanlıklarının halihazırda 2.5 milyar dolar kredi ayırdığını  ve bunun bu meblağın da Buşehr nükleer enerji santralı anlaşmasında ve iki ülke arasında diğer bazı projelerde kullanılacağını söyledi.

(Bu arada İran Petrol Bakanı Bijen Namdar Zengene, İran’ın iki petrol sahasını geliştirme amacıyla Rusya’nın Gazprom Neft Şirketi’yle dün imzalanan anlaşmanın zirvesinde gazetecilere, İran’ın 7 petrol sahasının geliştirilmesi için Lukoil, Tatneft ve Gazprom Neft gibi bazı Rus şirketleriyle müzakere yapıldığını bildirdi.

Zengene, İran’ın ham petrolünün satışı için Rusya’yla gerçekleşen anlaşmalara değinirken, İran’ın Rus ve Çinli petrol şirketleriyle yaptığı anlaşmaların nükleer anlaşma sonrası Petrol Bakanlığı’nın stratejik politikaları kapsamında gerçekleştiğinin altını çizdi)

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.