İran ve Rusya Bölgesel Krizlerin Çözümünde Daha Fazla Koordine içinde Olacaklar

  • 28 Haziran 2016
  • 750 kez görüntülendi.
İran ve Rusya Bölgesel Krizlerin Çözümünde Daha Fazla Koordine içinde Olacaklar

İran İslam Cumhuriyeti ile Rusya, başta Suriye krizi olmak üzere bölgesel krizlerin çözümü konusunda kendi aralarında daha fazla diyalog ve koordine içinde olacaklardır

İRNA’nın bildirdiğine göre İran İslam Cumhuriyeti Milli Güvenlik Yüksek koonoseyi Sekreteri Ali Şemhani ile Rusya Milli Güvenlik konseyi Sekreteri Nikolay Patroşev dün akşam Mosokva’da bir araya gelerek iki ülke arasındaki işbirliği ve bilgi alış verişi meselesiyle bölgeler konuları görüştüler.

Şemhani ile Patroşev ayrıca iki ülkenin Suriye krizinin siyasi çözümü konusunda daha fazlakoordine içinde olmaları zaruretini hatırlattı.

İran’ın Rusya ile Suriye konusundaki siyasi, güvenlik, savunma konularındaki koordinatörü Şemhani, Rus yetkililerle Suriye’deki son durumu ve geleceği hakkında görüşmelerde bulunmak amacıyla dün Rusya’ya gitmişti.

5 seneden beri İran ve Rusya, Suriye meselesinin siyasi çözüm yolundan başka bir yolu olmadığın bildirmekte ve teröristleri araç olarak kullanmanın şartların daha da zorlaştıracağını ifade etmekteler.

Suriye ordu güçlerinin geçen seneden beri ilerlemeleri, halkın direnişi ve Rusya ile ABD bombardımanları sonucu terörist guruplar özellikle IŞİD’in güç kaybetmesi sonucu Rusya’nın ateşkes önerisi kabul edilmiştir.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.