İran ve Rusya dışişleri bakanları arasında Münih’te görüşme

  • 12 Şubat 2016
  • 872 kez görüntülendi.
İran ve Rusya dışişleri bakanları arasında Münih’te görüşme
İslami İran dışişleri bakanı Muhammed Cevad Zarif ve Rusya dışişleri bakanı Sergey Lavrov, dün Münih’te bir araya geldi.

İRNA’nın haberine göre, sözkonusu bu görüşme Suriye temas oturumundan önce gerçekleşirken, yaklaşık 45 dakika süren bu görüşmede taraflar ikili ilişkiler ve ilgi duydukları bazı konuları ele aldılar.

İran dışişleri bakanı, ayrıca BM genel sekreterinin Suriye işleri temsilcisi Mistura, Umman dışişleri bakanı ve İslam İşbirliği Teşkilatı genel sekreteri İyad Medeni ile de görüşmelerde bulundu.

İran dışişleri bakanı, Suriye oturumu ve Münih Güvenlik Konferansına katılmak üzere dün Almanya’ya gitmişti.

Dün Münih’e inişinde basın mensuplarına açıklamada bulunan İran dışişleri bakanı, batılı ülkeler ve bölge ülkelerinin, terörizm, radikalizm ve şiddet yanlısı akımlarla ciddi ve ortak bir şekilde mücadele edilmesi gerektiğine karar almaları gerektiğini ve Suriye buhranının sona ermesi için de uluslar arası toplumun makul bir karar alması gerektiğini dile getirdi.

İran dışişleri bakanı, ayrıca terörist grupların muhalif gruplar ile ayrımının yapılması gerektiğine de vurgu yaparak terörizmin doğru bir şekilde tanımının yapılmasına vurgu yaptı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.